Cím
Trombitástalálkozó
Tartalom

A pilisi kistérség trombitatanárai, valamint növendékeik gondoltak egyet, és megszervezték az első kistérségi trombitás találkozót. A rendezvényt, illetve a hozzá kapcsolódó gálakoncertet az általános iskola második emeleti kamaratermében tartják, pénteken 12 órától.

Az ötlet egy baráti beszélgetésen született – tudtuk meg Zubor Imrétől, a solymári iskola trombitatanárától, a találkozó megálmodójától. Ezért ad éppen Solymár otthont az első alkalomnak, melynek megrendezését az önkormányzat is támogatta.

A rendezvény szakmai mentora Ifj. Kovács Kálmán trombitaművész, a MÁV szimfonikusok szóló trombitása és a Weiner Leó Zeneművészeti Szakközépiskola művész tanára. A találkozón a pilisvörösvári, a piliscsabai, a pilisszentiváni és a solymári művészeti iskolák növendékei zenélnek majd. „Jó alkalom ez, hogy lássuk, ki hol tart, hova lehet még fejlődni, illetve, hogy a gyerekek még több motivációt kapjanak a tanuláshoz. Ifj. Kovács Kálmán részvétele pedig egyben lehetőség arra, hogy egyik kimagasló tehetség se kallódjon el” – mondta Zubor Imre.
A találkozót pénteken 17 órakor ünnepi koncerttel zárja a művészeti iskolák trombita tanáraiból alakult Pilisi Trombita Kvartett (Apollónia György, Boros Sándor, Kozek Balázs, Zubor Imre), illetve fellépnek még Vörös Tibor és ifj. Kovács Kálmán is.

Forrás: www.solymaronline.hu
Dátum
2016-03-18

Kapcsolat

H-2083 Solymár, József Attila u. 1.
Központi telefonszám: 06/26-560-600
Központi fax szám: 06/26-560-606
info@solymar.hu

Ügyfélfogadás

Hétfő: 13:00 - 18:00
Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 16:00