Lakossági információ tárgya
Közlemény a téli útsíkosság-mentesítéssel összefüggésben
Lakossági információ tartalma
Tisztelt Ingatlantulajdonosok, Gépjármű tulajdonosok!

A téli időjárással összefüggésben ahhoz, hogy a Polgármesteri Hivatal Falugazda Csoportja el tudja látni megfelelő minőségben a téli síkosságmentesítést, szükséges, hogy az alábbiakra hívjuk fel a figyelmüket:

Parkolás:

Ahhoz, hogy a keskeny utakat is megfelelően le tudjuk takarítani, figyelembe kell venni, hogy a hóeke lapátja 3 méter széles, ahhoz, hogy biztonságosan (rácsúszásos koccanások elkerülése, úthibák miatti hóeke „megugrás”) elvégezhesse a hóeltakarítást, kérjük, legalább 3,5 méter szélességű helyet hagyjanak az úttestből. Ha tehetik, a téli időszakban álljanak be a kertbe, vagy használják a garázst.

Amennyiben nem fér el a hótoló az utcába, az utcát nem fogja tudni letakarítani és akár egy lakó miatt az egész utca bosszankodhat.

Kihelyezett tárgyak:

A kihelyezett tárgyak (kő, oszlop, stb.), amelyek a hó takarásában lehetnek nem csak jelentős kárt okozhatnak a hóekében, hanem ha egy ilyen megdobja a hótolót, akár más vagyontárgyban is kárt tehet és balesetveszélyes.

Amennyiben nem fér el a hótoló az utcába, az utcát nem fogja tudni letakarítani és akár egy lakó miatt az egész utca bosszankodhat.

Közlekedés, járda:

Kizárólag téli útviszonyokra felkészített gépjárművel induljon útnak. Minden esetben fokozottan figyeljen a sárga villogóval közlekedő hótoló járműre, amely nem a közlekedő autós ellensége, hanem azért dolgozik, hogy a közlekedők biztonságosan eljussanak A-ból B-be.

Minden esetben megfelelően takarítsa le a gépjárművet, inkább szánjon rá fél órát a megfelelő felkészülésre, semmint kapkodva, rohanva induljon el.

Közúti közlekedésre alkalmatlan útviszonyok mellett ne induljon el közúti közlekedésre szánt gépjárművel.

Több esetben fordult elő, hogy nem adta meg a hótolónak az elsőbbséget egy személyautó, ez balesetveszélyes helyzetet okozhat.

A hótoló(k) meghibásodása vagy balesete esetén nem biztosítható zökkenőmentes síkosságmentesítés Solymáron.

A járda takarítása az ingatlan tulajdonosának feladata, amennyiben nincs járda, az ingatlan határától egy méterig kell a havat eltakarítani.

Keskenységük miatt fokozottan veszélyeztetett útszakaszok:

Árpád utca, Árok utca, Bajcsy-Zsilinszky utca kisiskola, Bánya utca, Erdő utca vége, Füves utca, Dózsa György utca, Hársfa utca, Hegy utca, Hősök utca, Kilátó utca, Kossuth Lajos utcai sziget, Kökörcsin utca, lakótelepi utcák, Madách utca kanyar, Marczibányi utca, Móricz Zs. utca, Pihenő utca, Pilisvörösvári utca, Pacsirta utca, Sport utca lenti vége, Szabadság utca kanyar, Turista utca vége, Tető utca, Völgy utca, Zöldfa utca.

Mindannyiunk felelőssége, hogy a téli időszakban községünk közlekedése megfelelő legyen, kérjük az együttműködésüket!

Solymár, 2010. november 26.

Polgármesteri Hivatal

Kapcsolat

H-2083 Solymár, József Attila u. 1.
Központi telefonszám: 06/26-560-600
Központi fax szám: 06/26-560-606
info@solymar.hu

Ügyfélfogadás

Hétfő: 13:00 - 18:00
Szerda: 8:00 - 12:00, 13:00 - 16:00