2024. április 20., szombat

Ügyfélfogadás

MAI NAPON NINCS
Legközelebb
Hétfő 13:00-18:00

Ügyfélszolgálat (ügyiratleadás)
Hétfő: 8:00-12:30; 13:00-18:00 / Kedd: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Szerda: 8:00-12:30; 13:00-16:30 / Csütörtök: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Péntek: 8:00-13:30

Átadásra kerültek a Solymárért kitüntetések

Az idei Hősök napi megemlékezéssel egybe kötött Solymárért kitüntetések átadására 2020. május 31-én vasárnap került sor. Legnagyobb sajnálatunkra az ünnepi program a koronavírus okozta helyzetre tekintettel idén nem lehetett olyan színes, mint a korábbi években. Dr. Szente Kálmán polgármester ünnepi beszédét követően, a méltatások elhangzása után nyújtotta át a kitüntetéseket.
 
Kép: Dr. Tamás Hilda, Dr. Szente Kálmán, Ludwig Klára
Fotó: Szima Roland
 
Laudációk:
 

Ludwig Klára

Az idei év Solymárért díjazottját kimagasló szakmai eredményeiért, és adakozó, segítő munkájáért választottuk.

Ma is nagy kincs, ha olyan emberekkel élhetünk együtt, akik értéket teremtenek, akik elhivatottsága példamutató és szemléletformáló munkájuk kivételes. Ilyen Solymár számára a sikeres üzletasszony: Ludwig Klára, aki a szakma szeretetét megőrizve és a családi gyökereit nem feledve öregbíti községünk hírnevét, hiszen a JÓKENYÉR országszerte ismertté vált.

Elismerés azonban nem csak szakmai profizmusa miatt illeti.  Kevesen tudják róla, hogy adományaival rendszeresen segíti a nehéz helyzetbe került családokat és időseket, míg felajánlásaival gyakran támogatja a solymári civil szervezeteket, helyi rendezvényeket. Teszi mindezt csendben, diszkréten, a közösségért, Értünk!

Kimagasló munkája elismeréséül Ludwig Klárát Solymár Nagyközség Önkormányzata nevében SOLYMÁRÉRT kitüntetésben részesítem.

 

Dr. Oswald Emma

Az idei évben posztumusz Solymárért díjban részesül Dr. Oswald Emma, Solymár néhai körzeti orvosa, aki 1948-tól 25 éven át végezte lelkiismeretes és szakmailag kimagasló munkáját.

Fontos szerepet vállalt a község lakosainak egészségügyi nevelésében, főleg az '50-es években terjedő gyermekbénulás betegség tekintetében. Oswald doktornő kiemelt figyelmet fordított a betegséggel kapcsolatos felvilágosítások tartásában és vég nélkül fáradozott a kór terjedésének megakadályozásában, így megóvva a solymári gyermekeket és édesanyákat.

A kiemelkedő negyedszázados orvosi munkája és a családok védelméért tett erőfeszítése elismeréséül Dr. Oswald Emmát Solymár Nagyközség Önkormányzata nevében posztumusz SOLYMÁRÉRT kitüntetésben részesítem, melyet lánya: Dr. Tamás Hilda vesz át.