2024. április 17., szerda

Ügyfélfogadás

Ma 8:00- 12:00; 13:00-16:00
Legközelebb
Hétfő 13:00-18:00

Ügyfélszolgálat (ügyiratleadás)
Hétfő: 8:00-12:30; 13:00-18:00 / Kedd: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Szerda: 8:00-12:30; 13:00-16:30 / Csütörtök: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Péntek: 8:00-13:30

Bűnmegelőzési tanácsok a rendőrségtől

A zsebtolvajok zsúfolt bevásárlóközpontokban, tömegközlekedési eszközökön, a figyelmet elterelve próbálják elemelni a pénztárcákat és egyéb értéktárgyakat.

Kérjük, legyen elővigyázatos az ünnepi bevásárláskor, ne a bevásárlókosárba helyezze el kézitáskáját, illetve ne tartsa bankkártyáját és annak PIN kódját egy helyen!

Kérjük, legyen figyelmesebb, és az ünnepi utazás ideje alatt értékeit ne hagyja egy pillanatra se őrizetlenül, és tömegközlekedés során kézitáskáját mindig tartsa testközelben, zártan!

A parkolást követően mindenképpen győződjenek meg arról, hogy nem maradt-e a gépkocsi utasterében látható helyen értékes vagyontárgy, műszaki cikk, korábban megvásárolt ajándék!

A jármű ajtaját, az ablakokat, és a napfénytetőt zárják be mielőtt kiszállnak a  kocsiból!

Az indító kulcsot mindig tartsák maguknál, biztonságos helyen!

Amennyiben lehetőségük van rá, parkoljanak kijelölt parkolóban és olyan helyen, amely közel esik a célba vett üzlet bejáratához, esetleg térfigyelő kamera közelében, az esti órákban pedig jól kivilágított parkolóban álljanak meg.

Amennyiben észlelték, hogy feltörték az autójukat, ne nyúljanak semmihez, értesítsék a rendőrséget!

Karácsony közeledtével az utcákon és lakókörnyezetünkben egyre gyakrabban találkozhatunk adománygyűjtőkkel, akik valamilyen nemes célra hivatkozva próbálják megszerezni a pénzünket saját maguk számára. Fontos tudni, hogy a valódi adománygyűjtő szervezetek soha nem kérnek készpénzt, minden esetben csekk befizetésével lehet őket támogatni.

Kérjük, legyen előrelátóbb, és ne adjon az adománygyűjtőknek készpénzt! Kérjen bankszámlaszámot, vagy csekket és ellenőrizze le az adományt kérő alapítványt, személyt mielőtt adakozna!

Az ünnepre készülődést a csalók is kihasználhatják. 

Legyen bizalmatlanabb, amennyiben családtagjaival kapcsolatos hírt kap, minden esetben ellenőrizze annak valóságtartalmát!

Ne posztolja az ünnep minden eseményét a világhálón!

Kérjük, legyen körültekintőbb internetes vásárlások előtt, csak ellenőrzött oldalakról, személyektől rendeljen!

Legyen elővigyázatos, és ajtónyitás előtt győződjön meg róla, hogy ki akar bejutni a lakásába. Idegent soha ne engedjen be otthonába, bármilyen indokra is hivatkozik!

Utazási szándékáról ne beszéljen idegenek előtt!

Pótkulcsát ne tartsa elrejtve a bejárati ajtó közelében!

Ha hosszabb időre elutazik, lakása nyílászáróit többször ellenőrizze le, hogy biztosan zárva legyenek!

Lakása védelme érdekében lássa el biztonsági zárral otthonát!

Legyen elővigyázatos, és készítsen értékeiről (pl.: műszaki cikk és annak gyári száma, jótállási jegy, ékszerek) fényképes értéklistát, és azt helyezze biztonságos helyre!

A karácsony a szeretet ünnepe, ennek fényében jusson még több figyelem, és gondoskodás idős szeretteink, egyedülálló rokonaink, ismerőseink, barátaink részére!

Amennyiben bűncselekmény áldozatává vált, jelezze azt személyesen a legközelebbi rendőrkapitányságon, a 107, vagy a 112 központi telefonszámok valamelyikén!

 

Az áldozattá válás elkerülése érdekében kérjük odafigyelésüket mind magukra, mind embertársaikra, hogy az ünnepeket ne árnyékolhassa be jogsértés!

 

 

BÉKÉS, BIZTONSÁGOS ÜNNEPEKET KÍVÁN A PEST MEGYEI RENDŐR-FŐKAPITÁNYSÁG BŰNMEGELŐZÉSI OSZTÁLYA