2024. április 17., szerda

Ügyfélfogadás

Ma 8:00- 12:00; 13:00-16:00
Legközelebb
Hétfő 13:00-18:00

Ügyfélszolgálat (ügyiratleadás)
Hétfő: 8:00-12:30; 13:00-18:00 / Kedd: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Szerda: 8:00-12:30; 13:00-16:30 / Csütörtök: 8:00-12:30; 13:00-16:00 / Péntek: 8:00-13:30

Figyelemfelhívás felelős ivóvíz-felhasználásra!

A Duna Menti Regionális Vízmű Zrt. (DMRV) 2023. június 29-én, a környező tizenöt településnek küldött levelében arra figyelmezteti az önkormányzatokat, hogy az elmúlt évek nyári csúcsidei tapasztalatai alapján, a társaság szolgáltatási területén - különösen Pest vármegye térségében -, a következő időszakban a vízfogyasztás jelentős emelkedése várható. A szolgáltató a vízkorlátozás bevezetése elkerülésének érdekében a lakosság vízfogyasztásának csökkentését kéri. 

A DMRV tájékoztatása szerint jelenleg a társaság minden vízellátó rendszere üzemszerűen működik, szolgáltatási területén sehol sem alakult ki vízhiány. A DMRV Zrt. minden személyi és technikai eszközét maximális kapacitással működteti a folyamatos ivóvízellátás biztosítása érdekében.

A több hétig tartó száraz, aszályos időszakokban azonban a vízfogyasztás a hőmérséklet emelkedésével hirtelen, ugrásszerűen megemelkedhet. Arra hívják fel az önkormányzatok figyelmét, hogy az érintett településeken a megnövekedett fogyasztási igények a vízellátó-rendszer fokozott igénybevételét okozzák. A fogyasztási igények további emelkedése, illetve esetlegesen előforduló műszaki meghibásodás esetén a rendszerben kritikus üzemállapot jelentkezhet, amely következtében lokálisan nyomásesés vagy átmeneti vízhiány alakulhat ki.

Fentiekre tekintettel a szükségszerű vízkorlátozás és vízhiány kialakulásának megelőzése céljából - azaz annak érdekében, hogy minden felhasználó ivóvízhez juthasson - kérik az önkormányzatok együttműködését a lakosság felé történő tájékoztatásban és figyelemfelhívásban az alábbiak szerint:

Törekedjenek az ivóvíz takarékos felhasználására: korlátozzák az ivóvíz más irányú felhasználását, mint például a medencetöltés, autómosás!

Csökkentsék a növényzet locsolására használt vízmennyiséget, illetve a locsolás gyakoriságát az ivóvízhálózatról!

Mellőzzék az ivóvízzel történő pormentesítést, az utak, járdák locsolását!

Kérik továbbá az önkormányzatok közterületi (például tűzcsapokról történő) locsolási célú vízvételezésének minimalizálását!

Az ivóvízfogyasztás további növekedése esetén, a folyamatos ivóvíz-szolgáltatás minden felhasználó számára történő biztosítása érdekében  a társaság az érintett településeken - így Solymáron is - vízkorlátozás elrendelését lesz kénytelen kezdeményezni.

 

A DMRV meggyőződése, hogy a felhasználókkal történő együttműködés, a felelős ivóvízfelhasználás eredményeként elkerülhető a vízkorlátozások bevezetése, illetve megelőzhető a kiterjedt, nagyobb térséget érintő vízhiány.